Gegroet, geïnteresseerde lezer!

Alle informatie over het project "Inloopmobiel Eetstoornissen" vindt u op deze weblog. Daarnaast vindt u er ook de agenda met exacte locaties waar de Inloopmobiel langskomt, meer uitleg over de vereniging AN-BN en links naar interessante websites.


maandag 27 september 2010

Zaterdag 25 september : Sint Truiden

Zaterdag, marktdag in Sint Truiden. Afspraak om met de Inloopmobiel present te zijn.

Om een plaats te verkrijgen op de markt moesten we ons vóór 8u aanmelden bij de marktmeester, dus wij tijdig de baan op. Onderweg geen verkeersproblemen zodat we tijdig toekwamen. Na wat gelaveer tussen de kramen die al opgesteld stonden kregen we van de marktmeester een mooie plaats tussen het gemeentehuis en de Onze-Lieve-Vrouwekerk : vanuit alle richtingen een opvallende plek, goed zichtbaar.

Maar, op een frisse herfstmorgen, op een plek die wel nog volop in de schaduw van de kerk lag en met de deur wagenwijd open werd het al snel bibberen. Af en toe een hete tas koffie hielp om ons te verwarmen tot eindelijk de zon begon te schijnen op onze Inloopmobiel. Dat belooft voor de echte wintermaanden.

Het was een drukke marktdag, maar niet voor de Inloopmobiel. Een van de marktkramers was geïnteresseerd in ons initiatief, en vroeg hoe hij ons financieel kon steunen: da's altijd van harte welkom!

Rond 10u30 kreeg ik het gezelschap van Johan, onze stagiair, zodat we met een versterkt team onze hulpverlening konden aanbieden.

Tegen de middag ontvingen we een 5-tal meisjesstudenten die speciaal voor de Inloopmobiel vanuit Antwerpen naar Sint Truiden gereisd waren omdat ze zich ernstig zorgen maakten over hun beste vriendin. Zo'n vriendinnen zijn onbetaalbaar! Dat zijn dan momenten waarop je beseft waarom je dit doet. Hopelijk kunnen ze haar overhalen om tijdig de gepaste professionele hulp te zoeken.

Tegen 13u. waren tal van marktkramers hun stand aan 't opbreken. Ook voor ons was dit het einde van onze aanwezigheid in Sint Truiden, want de bezemwagen die de markt komt opkuisen liet ons niet toe nog langer deze standplaats te behouden... 
Verslag door Frans

Geen opmerkingen: