Gegroet, geïnteresseerde lezer!

Alle informatie over het project "Inloopmobiel Eetstoornissen" vindt u op deze weblog. Daarnaast vindt u er ook de agenda met exacte locaties waar de Inloopmobiel langskomt, meer uitleg over de vereniging AN-BN en links naar interessante websites.


maandag 13 september 2010

Zaterdag 11 september : Geraardsbergen

Voor de 2e geplande zaterdagafspraak met de Inloopmobiel in het Vlaamse land op weg naar Geraardsbergen, stad van de lekkere mattentaartjes. Deze keer maar net op tijd (10u) toegekomen. Bij aankomst stonden er al enkele geïnteresseerden op ons te wachten. Geraardsbergen had blijkbaar onze komst aangekondigd in het gemeentelijk tijdschrift, waarvoor onze welgemeende dank. Je ziet, wat publiciteit verhoogt de slagkracht van onze Inloopmobiel.


Voor ik het goed besefte waren we al meer dan 2 uur verder en had ik 3 ouders te woord gestaan. Gelukkig kregen we dan even de tijd voor enkele broodjes bij een tas koffie, want in de namiddag ging het in dezelfde trant verder. Uiteindelijk bleek dat alle bezoekers, op één uitzondering na, langs gekomen waren naar aanleiding van de aankondiging in het gemeentelijk tijdschrift.

En bij deze nogmaals dank aan de dame die in de voormiddag voor advies langs kwam en ons in de namiddag met een lekker mattentaartje verwende. Hoeft niet, maar 't gaf een goed gevoel. Dank U. We hebben haar voorbeeld gevolgd en een voorraad mattentaartjes aangekocht voor de thuisblijvers.

Even na vijven, na onze laatste bezoeker, hebben we de Inloopmobiel afgesloten en ons op weg naar huis begeven. Het was een goed gevulde en nuttige dag geweest. De chauffeur dacht - "en passant" - met de Inloopmobiel over de muur te rijden, maar na enkele straten heeft een verbodsbord ons op andere gedachten gebracht; een andere keer misschien, maar met de fiets!
Verslag van Frans

1 opmerking:

Anoniem zei

Dag Frans, dag Els, dag iedere medewerker van ANBN,
alvast een dikke pluim voor het initiatief en wellicht hou je er, weliswaar na een drukke dag zoals in Geraardsbergen, een goed gevoel aan over dat je mensen kunt informeren, ervaringen delen, ... Het is mooi hoe je jullie inzetten om mensen met een eetstoornis "vrijer" te maken, los te maken van die eetstoornis, zodat hun "echte ik" weer meer ruimte krijgt om te ontdekken, genieten, ...

Veel succes!