Gegroet, geïnteresseerde lezer!

Alle informatie over het project "Inloopmobiel Eetstoornissen" vindt u op deze weblog. Daarnaast vindt u er ook de agenda met exacte locaties waar de Inloopmobiel langskomt, meer uitleg over de vereniging AN-BN en links naar interessante websites.


zaterdag 1 oktober 2011

Op stap met de Inloopmobiel in september

Einde juli verhuisde de standplaats van de Inloopmobiel naar mijn straat. Ik zou het laatste kustweekend voor mijn rekening nemen en dan het nieuwe werkjaar starten in september.Over het weekendje aan zee kon je reeds eerder lezen; het verhaal van september volgt hierna.


Op dinsdag 6 september startte het nieuwe werkjaar met een bezoek aan het UC St. Jozef in Kortenberg, maar september verschilde in niets van de afgelopen zomer: regen , regen, regen! Dus niet te verwonderen dat er geen interesse was voor onze Inloopmobiel. Iedereen spoedde zich snel naar binnen. Iets voor 19u heb ik de Inloopmobiel afgesloten omdat ik verwacht werd op het oudercontact op de afdeling St. Lucas. Er was gevraagd om onze vereniging kort voor te stellen aan de (talrijk) aanwezige ouders. Blijkbaar was er toch belangstelling voor de aangeboden informatie want er werd ijverig nota genomen.

Maldegem
Zaterdag 10 september hadden we afspraak met Maldegem. Deze keer wel mooi weer. Bij onze aankomst op het marktplein vonden we al snel de gereserveerde parkeerplaatsen, alleen ... ze waren niet allemaal vrij. Dan komt het er op aan van wat geduld te hebben. Rond 10u15 konden we onze standplaats innemen. Onze aanwezigheid was aangekondigd in de lokale pers, en dat merkten we. Verschillende bezoekers die voor een gesprek langs gekomen zijn, hebben zich laten leiden door die aankondiging. Andermaal een bewijs dat het loont. Onze standplaats lag op een parking die druk gebruikt werd zodat we ook mogen besluiten dat we door zeer veel mensen gespot zijn en die kennis hebben genomen van ons bestaan. Wie weet komt hen dat ooit van pas, maar hopelijk is het niet nodig.

VUB Jette

Dinsdag 13 september: VUB Jette. Voor mij een eerste keer dat ik met de Inloopmobiel hier naartoe kwam. 't Was even zoeken langs waar ik binnen moest en waar ik moest staan, maar met wat aanwijzingen van de bewakingsdienst vond ik nog makkelijk mijn standplaats: mooi afgezet met verkeerskegeltjes en een wit-rood lint. Heel even bezoek van de verantwoordelijke van de eetstoornisafdeling en enkele folders en aan affiche in ontvangst genomen. Maar hier deze keer heel weinig bezoek. Een praatje gehad met een bewakingsagent (ook zij zijn geïnteresseerd in wat wij doen). Tegen acht uur, nadat ik de zonsondergang nog op foto had vastgelegd, alles ingepakt en klaar om weg te rijden. Die vriendelijke bewakingsagent stond al klaar aan de uitgang om de doorgang voor mij open te maken. Tot ziens.
Zonsondergang boven Jette

Zaterdag 17 september : Halle, Grote Markt. De zon liet het vandaag wat afweten, maar het regende niet, da's ook al belangrijk. Bij aankomst op de markt hadden wij ons, zoals aangegeven op de toelating, geplaatst tussen het stadhuis en het standbeeld van Adrien Servais. Het was dat weekend autoloze zondag, maar Halle had van deze zaterdag ook al een speciale dag gemaakt. Wat verder was er markt waardoor er veel volk op de been was; goed voor onze publiciteit. Iemand kwam vragen naar onze toelating, maar toen we die lieten zien was alles ok, alleen ... er zou om 11u30 een huwelijk doorgaan waardoor onze standplaats voor de pui van het stadhuis niet zo voor de hand lag. Rond 10u15 hebben we de Inloopmobiel dan toch maar verplaatst tot net achter het standbeeld, en dat was net op tijd. Een minuutje later arriveerde de huwelijksstoet met op kop een sportwagen Mazerati. Een uurtje later was de kersverse bruid en haar gevolg vertrokken. Ik had de fotograaf nog willen vragen of hij enkele foto's, waarop vast en zeker onze Inloopmobiel zou staan, zou willen doorsturen, maar hij verdween toen ik met enkele belangstellenden aan 't praten was. Benieuwd of onze Inloopmobiel in hun fotoalbum een plaatsje zal krijgen.
Marktplein Halle

Dinsdag 20 september : UZ Gent, voor K4. Heel even op zoek naar de toegewezen standplaats. Een overvolle parking maakte het niet makkelijk, maar uiteindelijk toch een plekje gevonden waar ik niemand hinderde en toch opviel voor alle bezoekers. Hier in Gent werd mijn dochter ook opgenomen voor haar eetstoornis, toen in K13 (what 's in a number). Men is blijkbaar dan toch gestart met de zo lang beloofde herinrichting van K12b (zoals K13 nu heet) waardoor de afdeling nu gehuisvest is in K4. Een 4-tal ouders hebben onze Inloopmobiel gevonden. We hebben een uitgebreide babbel gehad over onze ervaringen. Rond 19u15 was alles terug ingepakt en kon ik op weg naar huis. Morgen moest ik alweer deze richting uit naar de jaarmarkt in Aalter.


Woensdag 21 september : Aalter, jaarmarkt. Vroeg uit de veren want Aalter is niet bij de deur en om onze standplaats op de jaarmarkt tijdig te bezetten moest ik vóór 8u present zijn. Als je zo vroeg op de baan bent is het nog redelijk rustig. Druk maar vlot verkeer, ook op de Brusselse ring, en zonder problemen aangekomen. Om 8u lopen er nog geen marktbezoekers langs de verschillende standen zodat ik nog eerst even kon rondkijken wie er zoal in onze buurt stond; zo leer je ook nog andere mensen kennen. Van de gelegenheid gebruik gemaakt om enkele originele Geraardsbergse mattetaartjes te kopen - altijd leuk als je daar 's avonds mee thuis komt. Aalter had ons voor deze gelegenheid uitgenodigd, waarvoor onze dank. In de loop van de voormiddag mocht ik het bezoek noteren van de schepen van welzijn en van nog een gemeenteraadslid. Tegen 13u waren al verschillende standen ingepakt en vertrokken. De jaarmarkt was druk bezocht zodat onze stand mocht genieten van ruime belangstelling. Informatie uitgedeeld en enkele gesprekken maakten van deze voormiddag toch een geslaagde uitstap.

jaarmarkt Aalter


Zaterdag 24 september: Maaseik, marktplein. Voor de laatste uitstap van september vertrokken wij naar Maaseik. Schitterend weer, schitterende plaats, daar waar de winkelwandelstraat op het marktplein uitkomt, netjes naast het terras van een pannenkoekenzaak. Iedereen heeft ons gezien. In de loop van de namiddag werd het marktplein vergast op tamtam- en trommelgeroffel door 2 groepen. Dat lokt uiteraard nog meer volk. Maar .... zeer weinig mensen die bij de inloopmobiel halt hielden. Een van de weinige personen die een gesprek aangingen vroeg zich af of de drempel niet te hoog lag, want al wie zou aankloppen zou duidelijk gezien zijn door alle passanten. Achteraf bleek hij waarschijnlijk gelijk te hebben. Hoe dan ook, als iedereen die langs gekomen is onze naam, onze website en ons telefoonnummer een tijdje onthoudt, dan kan dat misschien al voldoende zijn wanneer ze vaststellen dat iemand in hun familie- of vriendenkring kenmerken vertoont van een eetstoornis. Mijn broer, die mijn chauffeur is tijdens de zaterdaguitstappen, en ikzelf hebben deze dag en deze maand afgesloten met een lekkere pannenkoek op het terras naast onze Inloopmobiel.Geen opmerkingen: