Gegroet, geïnteresseerde lezer!

Alle informatie over het project "Inloopmobiel Eetstoornissen" vindt u op deze weblog. Daarnaast vindt u er ook de agenda met exacte locaties waar de Inloopmobiel langskomt, meer uitleg over de vereniging AN-BN en links naar interessante websites.


maandag 25 juli 2011

De Inloopmobiel aan zee : Blankenberge en Middelkerke

Nadat Els de 2 eerste weekends van ons kustproject 2011 voor haar rekening had genomen, was het mijn beurt om het project af te sluiten. Afwachten wat het weer zou worden, want de voorspellingen waren verre van schitterend. Mijn echtgenote en ik hadden als uitvalsbasis een gezellig hotel in Oudenburg (De Stokerij) gekozen, een aanrader voor wie een rustig verblijf zoekt om aan fietstoerisme te doen aan onze kust.Vrijdag 22 juli waren we present in Blankenberge. Een schitterende plek op het Koning Leopoldplein (stationsplein) zodat we goed opgemerkt werden door alle dagjestoeristen die vanuit het station via de Kerkstraat naar de dijk en het strand trokken. Tijdens een gesprek had ik even niet in de gaten dat de hemelsluizen waren opengetrokken. Resultaat : enkele kletsnatte folders. Maar gelukkig is het bij dat korte plensbuitje gebleven. De rest van de dag was het met momenten lekker warm in het zonnetje. Tegen 16u30 waren zo’n 25 personen langs geweest voor een gesprek en/of om informatie mee te nemen. Maar alle dagjestoeristen hadden ons opgemerkt in Blankenberge.


Zaterdag 23 juli werd het kustproject 2011 afgesloten in Middelkerke. Ook hier een schitterende plek om opgemerkt te worden door alle wandelaars op de dijk: rechts van het Casino, naast het beeld van Jommeke. Op het Epernayplein moet je wel rekening houden met een flink zeebriesje, maar met de deur naar het plein gericht zou dat geen probleem mogen zijn, en toch, want de wind draait en keert daar, zodat die uiteindelijk toch de open deur vond, brrrr. Hier werd weeral eens bewezen dat vermelding van onze komst loont. Een bezorgde moeder was speciaal naar Middelkerke afgezakt voor raad en een gesprek. En dan ervaar je dat praten werkt, soms is het pijnlijk maar uiteindelijk hebben we na afloop van het gesprek allebei een goed gevoel. Het werd uiteindelijk een drukke dag, want er daagden nog meer ge├»nteresseerden op die via de krant vernomen hadden dat we in Middelkerke aanwezig zouden zijn. Rond 16u15 hebben we onze dag afgesloten – veel zon en veel wind - en noteerden we zo’n 20 personen die langs kwamen voor informatie.


Geen opmerkingen: