Gegroet, geïnteresseerde lezer!

Alle informatie over het project "Inloopmobiel Eetstoornissen" vindt u op deze weblog. Daarnaast vindt u er ook de agenda met exacte locaties waar de Inloopmobiel langskomt, meer uitleg over de vereniging AN-BN en links naar interessante websites.


woensdag 27 augustus 2014

23 augustus 2014 – Zeedijk Koksijde

Op 23 augustus reisden we af naar Koksijde. De weersvoorspellingen waren verre van zonnig, maar dat heeft de Inloopmobiel nog nooit tegengehouden om op zijn afspraak te verschijnen.
Om op de zeedijk te geraken moesten we afspreken om met de Inloopmobiel langs de slagboom te geraken. Blijkbaar stonden we aan de slagboom van de verkeerde deelgemeente van Koksijde, maar met de hulp van de lokale gids stonden we zo’n 5 minuutjes later dan toch op de juiste plek.

En zowaar, de zon was present! Zij het dat de temperatuur niet echt mee was, maar uit de wind was het prima te doen. Al snel realiseerde ik mij dat de voorbijgangers hun onderlinge gesprekken meestal in de taal van Molière voerden en ik heb dus meer dan eens moeten uitleggen dat het begrip eetstoornissen in het Frans vertaald werd als 'des troubles alimentaires'. Het is dan ook niet echt verwonderlijk dat er weinig mensen om informatie vroegen. De uitgestalde weegschalen met ludieke boodschappen op (en geen gewichten) lokten wel heel wat wandelaars, waarvan er dan toch enkelen om toelichting vroegen.


Om 16 uur zijn we dan weer met wat hulp voorbij de slagbomen gereden op weg naar ons verblijf voor de nacht. Tot dan was het, boven alle verwachtingen, een mooie zonnige dag geweest, maar tegen 16u45 hadden donkere wolken de zon verdrongen en werden de hemelsluizen open gezet. Gelukkig voor de show van de Zomerhit van Radio2 is het dan in de vooravond toch nog droog gebleven.


Geen opmerkingen: