Gegroet, geïnteresseerde lezer!

Alle informatie over het project "Inloopmobiel Eetstoornissen" vindt u op deze weblog. Daarnaast vindt u er ook de agenda met exacte locaties waar de Inloopmobiel langskomt, meer uitleg over de vereniging AN-BN en links naar interessante websites.


donderdag 21 juni 2012

Ronse - zaterdag 16/06

Op de valreep is het dan toch gelukt. De inloopmobiel eetstoornissen van AN-BN (anorexia nervosa – boulimia nervosa) stond strategisch opgesteld op de Grote Markt en op deze vroege en zonnige zaterdagmarktdag was er aan belangstelling geen tekort. Met enkele betrokkenen keken we er al een tijdje naar uit.Het was weeral eens een ontwapenende ontmoeting met  Marie-Joseé ‘voorzitster van AN-BN die steeds met raad en daad een inkijk geeft in het reilen en zeilen van haar vereniging, de nieuwste uitgaven en actuele info over de problematiek rond eetstoornissen. Alles over de inloopmobiel en de vereniging kom je weten op de website www.anbn.be. Héél begeesterd sprak Marie-Joseé over haar sponsorfietstochten… en zo te horen staat er weer een in de steigers!!! (blog http://leuven-jeruzalem.blogspot.com/) 90 km per dag is echt geen klein bier, we denken er toch aan om met een paar supporters ook eens de benen te strekken en enkele kilometertjes mee te fietsen…


In Ronse zijn er blijkbaar ook professionals en ervaringsdeskundigen aan het nadenken rond deze levensbedreigende ziekte. Kunst - Creativitet – Mind-fulness – beweging – gezonde voeding – sport – sociaal contact – licht en ruimte, zijn mijns inziens peilers die alle aandacht verdienen.

Héél efficiënt is ook de beklijvende getuigenis in de media van bekende mensen uit de sport en muziekwereld.

Om het met de mooie woorden van mijn goede vriendin Chris te zeggen, je kan in het leven niks afdwingen. We moeten het ritme van het leven respecteren en kunnen alleen maar de steentjes helpen stapelen tot de berg een rotsje wordt waar je iets op kan bouwen.

(verslag van) Annie Eggermont

Geen opmerkingen: