Gegroet, geïnteresseerde lezer!

Alle informatie over het project "Inloopmobiel Eetstoornissen" vindt u op deze weblog. Daarnaast vindt u er ook de agenda met exacte locaties waar de Inloopmobiel langskomt, meer uitleg over de vereniging AN-BN en links naar interessante websites.


maandag 4 oktober 2010

Zaterdag 02 oktober: Gent


Om 8:30 vertrekken wij richting Gent voor onze eerste zaterdagsessie.
Een voordeel van telkens op een zaterdagochtend te kunnen uitrukken met de Inloopmobiel is dat het dan vrij rustig is op de weg. Eenmaal in het centrum van Gent moeten we toch meermaals de weg vragen naar de Kouter. Om 9:45 kunnen we onze installeren op het Kouter plein. De Inloopmobiel staat nog maar amper op zijn plaats of een eerste ouderpaar komt zich al aanmelden. Het is het begin van een behoorlijk drukke dag. Gelukkig krijgen we nog de hulp van Nathalie en Pascal, twee nieuwe medewerkers uit Kortrijk. Ook voor hun is het de eerste keer, maar we krijgen al meteen de indruk dat het is alsof ze het al jaren doen.
De combinatie van een ouder (MJ), een ex-patiënt (Nathalie) en een partner (Pascal) is ideaal. Het geeft de mogelijkheid om samen perfect in te spelen op de gestelde vragen.
Ook de regionale TV-zender ‘AVS Oost-Vlaanderen’ komt langs om een korte reportage te maken voor hun zondagavondprogramma. Vanaf maandag zou de reportage ook te zien zijn op hun website www.avs.be
Op een gegeven ogenblik wordt het zelfs zo druk in de Inloopmobiel dat we de mensen buiten te woord moeten staan. Op een gegeven moment wordt het zelfs aanschuiven. De meeste bezoekers zijn geen toevallige passanten maar mensen die ergens in een krant of website gelezen hadden dat de Inloopmobiel in Gent zou staan. Om 16:30 verlaten onze laatste bezoekers de inloopmobiel. We kunnen samen met Nathalie en Pascal terugblikken op een zéér geslaagde dag. Sommigen hadden genoeg aan wat informatie, anderen waren dan weer blij dat ze eindelijk eens terecht konden voor uitgebreide babbel.
Bezoekers:
- Studenten 2
- Ouders 7
- Broer/zus 1
- Patiënten 5
- Hulpverleners 1
- Andere 7


verslag door Marc & Marie-Josée

Geen opmerkingen: