Gegroet, geïnteresseerde lezer!

Alle informatie over het project "Inloopmobiel Eetstoornissen" vindt u op deze weblog. Daarnaast vindt u er ook de agenda met exacte locaties waar de Inloopmobiel langskomt, meer uitleg over de vereniging AN-BN en links naar interessante websites.


zondag 3 maart 2013

Aantal bezoekers Inloopmobiel 2012

Met de Inloopmobiel Eetstoornissen bereikten we in 2012 maar liefst 1779 bezoekers (ter vergelijking: in 2011 bereikten we 1535 bezoekers). Met de Inloopmobiel bereiken we ook veel mensen die nog geen of weinig kennis hebben over eetstoornissen, waardoor we hen kunnen informeren over de problematiek (hoe herkennen, hoe reageren, waar hulp zoeken,...).

Voor we met ons project van de Inloopmobiel begonnen hadden we het vermoeden dat de drempel voor patiënten wel erg groot zou zijn. Je stapt immers binnen in een wagen waar heel duidelijk "eetstoornissen" op staat.
Toch blijkt uit onze gegevens en ervaringen dat er wel wat mensen zijn die de Inloopmobiel als een "uitnodiging" zien. Voor sommigen is het zelfs een signaal: als ze de Inloopmobiel voor de 2de of 3de keer tegenkomen, lijkt het wel een oproep om iets te doen aan de problemen die ze ervaren. Het kan dus soms wel even duren voor mensen zich meer informeren of hulp zoeken, maar ons gewoon al regelmatig tegenkomen kan op zich blijkbaar ook al mensen over de streep halen om actie te ondernemen!


Geen opmerkingen: