Gegroet, geïnteresseerde lezer!

Alle informatie over het project "Inloopmobiel Eetstoornissen" vindt u op deze weblog. Daarnaast vindt u er ook de agenda met exacte locaties waar de Inloopmobiel langskomt, meer uitleg over de vereniging AN-BN en links naar interessante websites.


dinsdag 7 december 2010

Inloopmobiel in Lier

Het zat er aan te komen : winter in Vlaanderen!Maar afspraak in afspraak. We willen ons publiek niet opzadelen met een niet nagekomen rendez-vous. En dus ging de Inloopmobiel, niettegenstaande het gladde wegdek, het vriesweer en de aangekondigde sneeuw, toch op pad.


Goed op tijd vertrekken was de boodschap. Eerst nog naar Kampenhout om daar de Inloopmobiel op te halen. Overstappen naar een onderkoelde Inloopmobiel, maar met een volle thermos hete koffie (bedankt Marie-Josée). Met mijn broer achter het stuur van de Inloopmobiel over de besneeuwde wegen hoef je je geen zorgen te maken, ervaring zat. Even een tussenstop in Heist op den Berg om Marina op te pikken. Daar werd ik héél hartelijk verwelkomd door haar Duitse scheper, prachtig dier.


En dan was het Lier. Wij arriveerden ruim op tijd. Het culturele Centrum De Mol ligt langs een van de grote invalswegen naar Lier. Nadat we eens rond het gebouw reden installeerden wij de Inloopmobiel op de best mogelijke plaats zodat voorbijgangers en bezoekers van het CC ons onmogelijk kunnen mislopen.


Gezien de barre weersomstandigheden hebben we de deur gesloten gehouden en de verwarming op maximum gezet. Buiten, voor de wagen, een tafeltje met de nodige folders zodat passanten makkelijk informatie konden meenemen.


Al snel bleek er iemand op zoek naar volk in de Inloopmobiel; een studente op zoek naar informatie : kom snel binnen, daar is het gezellig warm en zijn Marina en ikzelf te beschikking.


Wat later werden de weersomstandigheden al maar slechter. Na een tijdje heb ik de folders maar binnen gehaald want ons tafeltje was stilaan aan 't ondersneeuwen. Stilaan groeide het besef dat we verder niemand meer moesten verwachten. Het weer zat echt niet mee, maar het cultureel centrum bleek op zaterdagnamiddag een doodse plek waar niemand iets te zoeken had. Alleen de Lierse brandweer zag ons staan toen ze met z'n allen voor hun middagmaal naar het CC afzakten. 's Avonds zou het waarschijnlijk drukker worden, want dan stonden Stan Van Samang en Eric Melaerts geprogrammeerd, maar niet deze middag.


Rond 15u, vroeger dan gepland, zijn we dan maar huiswaarts vertrokken. Via Heist op den Berg, om Marina af te zetten, en via Kampenhout, om terug over te stappen in mijn wagen. 's Avonds is het weer dan helemaal winters geworden met alle gevolgen voor het wegverkeer en de afgelaste voetbalwedstrijden.


Ook al hebben we maar één bezoeker gehad, de Inloopmobiel heeft zich aan de afspraak gehouden en wij hebben elkaar nog wat beter leren kennen.

Frans

Geen opmerkingen: